plaj çantasının olmazsa olmazları

Yaza giriş yapmış bulunuyoruz, yaz ile hepimizin ilk aklına gelen şey tabi ki tatil. Bir çoğunuz tatil programınızı yaptınız veya yapıyorsunuz, tatil yeri belli olduktan sonraki en önemli aşamalardan bir tanesi de tatilde ne giyileceği ve bavul hazırlıklarıdır. Nereye gidecek olursanız olun, tatilde yanınıza almanız gereken ve hatta plaj çantanızın olmazsa olmazlarını hazırladım sizler için..


Güneş Koruyucular: İlk tatil de çoğumuzun bronzlaşmak ile ilgili sıkıntıları olabiliyor, özellikle de benim gibi beyaz tenliler kızarıklık yaşamadan tatillerini rahat geçirebilmeleri için yüksek faktörlü koruyucu kremleri en azından ilk günler için  mutlaka plaj çantalarında hazır etmeleri gerekir. Ben güneş koruyucu kremleri arasın da en çok Lancaster ve Clarins'in ürünlerini beğeniyorum ve sizlere de tavsiye ederim.


After Sun: Güneş altında geçirilen saatler sonrasın da alına duşun ardından cildinize ipeksi bir görünüş sağlamak, kaybedilen nemi tekrardan almak  ve yakaladığınız bronzluğu korumak için mutlaka güneş sonrası kremlerini kullanmalısınız.

Cildimiz kadar dudaklarımız da güneşten fazlasıyla etkilenmekte, bu yüzden dudaklarınızı da korumayı unutmayın. Tatilde kurumuş ve çatlamış dudaklar istemeyiz. Lancaster'ın yaşlanmayı da geciktiren göz ve dudaklar da etkili bu ürünü şahane...

Peştamal: İncecik dokusuyla çantanızda ağırlık ve yer kaplamaya, bütün suyu çeken ve çok kısa sürede kuruyan şık bir peştamal hem kullanışlı hemde plajda fark yaratmanızı sağlayacaktır. Değişik modelleri ile kızıllötesi peştamallerine bakmanızı öneririm.

Saç Bandı: Deniz suyu ile istediğimiz şekli  vermekte zorlandığımız saçlarımıza en iyi çözüm bu yılın trendleri arasında da olan geniş ve desenli saç bantları kurtarıcınız olacak.



Toka: Çiçekli veya sade, plajların ruhuna uyan saç tokaları hem saçlarınıza kolayca şekil vermenizi hemde rahat etmenizi sağlar.
Şapka: Güneşin zararlı etkilerinden bir nebze de olsa kurtulmanızı ve aynı zamanda çok şık bir görüntü yakalamanız sağlayacak büyük, hacimli şapkalar mutlaka çantanızda olmalı.



Akmayan Rimel: Denize giriyorsunuz diye güzelliğiniz den vazgeçmek durumunda değilsiniz, hemen hemen her markada buluna water proof (su korumalı) ürünler ile doğal ve güzel görüne bilirsiniz. Benim özellikle plaj da tercih ettiğim suda akmayan renkli rimeller favorim.



Güneş Gözlüğü: Aslın da şıklıktan çok ihtiyaç olan güneş gözlükleri plajların vazgeçilmezleri. Onsuz kumsallar boş olur :).

Müzik: Şezlong da uzanmış güneşlenirken bize eşlik edecek güzel şarkılar keyfi çok daha arttırır, o yüzden müzik çalarınız ve kulaklıklarınızı unutmayın..


Parmak arası terlik: Yazın diğer bir olmazsa olmazı tabi ki parmak arası terlikler. Bütün yazı bu terlikler ile geçirebilir bile.

Kitap: Benim gibi kitap kurdu olanların plaj çantasına her şeyden önce koydukları şeydir kitapları. Plaj da güneşlenirken vaktinizi boşa geçirmeyin, iyotun ve güneşin verdiği rahatlıkla keyifli kitaplar okuyun.

Yedek elbise ve mayo: Vee tabi ki yedek bikini- mayo ve cover-up yada elbiselerinizi almayı unutmayın. Akşam üstü yapılacak plaj partileri için de şık bir parça bulundurun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...