2014 Kışının Saç Trendleri



Bugün ki yazımda sizlere kış saç modası hakkında ufak bilgiler vermek istiyorum. Bu yıl oldukça moda olan özensiz görünümden saçlarda payını almış durumda hanımlar. Renkler de öyle fazla değişiklikler olmasa da kesimlerde belirgin hatlar moda. Balyajlı doğal toprak tonları kışa renk konusunda damgasını vuruyor.
Saç kesimi konusunda bu kış cesur bayanlar kimlermiş görücez. Kısacık, erkek stili kesimler, keskin katlar sıkça raslanacak modeller.


 Birde gayet nostaljik bir görüntüsü olan uzun kahküller iyi bir alternatif durumunda. Kahkül herkese yakışmıyor olsada, yakışanlar mutlaka denesinler derim.



Gelelim saçlarımızı nasıl tarıyacağımıza. O kadar çok model ve seçenek modaki bu kış hangisinden başlasam bilemedim. Ancak şunu asla unutmayın derim, bakımsız, özensiz saçlı görünmeye dikkat edin. Sizde tek tek resimleri ile birlikte fikir yaratacak model özelliklerini paylaşayım isterseniz.

Kabarık Saçlar: Maşa yaptığınız saçlarınızı ince bir tarakla tarayıp kabarta bildiğiniz kadar kabartın hanımlar. Gece bir davete gittiğinizde de bu modeli rahatlıkla kullana bilirsiniz. Benin kendime çok yakıştırdığım ve kullanıdığım modellerden birtanesi.



Örgülü Saçlar: Blake Lively'nin hayatımıza bomba gibi düşürdüğü örgülü modeller bu yılda çok moda hanımlar. Özel davetlere, gece gezmelerine, akşam yemeklerine, tüm konseptlere uyan bu model hem çok şık duruyor hemde hayatımız çok kolaylaştırıyor. Hala balık sırtı, düz örgü bilmeyen yoktur heralde.




Islak ve Geriye Taranmış Saçlar: New York ve Paris moda haftaların da Punk, Grunge moda akımlarının etkisi ile podyumlarda mankenleri bol bol ıslak ve geriye taranmış saç modelleri ile gördük. Bu demek oluyorki bu kış saçlar sırılsıklam...





Ensede At Kuyruğu: O kadar asi akımların etkisi altında olsak da hepimizin ruhunda bir hanımefendilik illa olmalı. Bu sebeple entegre edilmiş akımların çocukları gibi olduk. Saçlarımız da 50-60'ları hatırlatan enseden hacimli at kuyrukları, romantik saç aksesuarları ve bantları ile çok rövaşta.




Burgulu Saçlar: Ben çocukken efsane olarak gördüğüm bir saç yapım aparatı çıkmıştı biz kızlarla neye uğradığımızı şaşırmıştık. Adını şimdi hatırlayamadım ancak ucu sivri üst kısmı elips şeklinde olan, saçı at kuyruğu toplayıp aradan bir boşluk bırakarak aparatı takıp içinden saçımızı geçirip çektiğimizde burgu görüntüsünü veren yüzyılın icadının modelleri tekrar modaaaaaaaaaaaaa. Bizim o zamanki romantik düşüncelerimizden çok uzak bir fikrin akımı olan grunge ve punk ile günümüze gelmiş olsada görünce içim bir tuhaf oldu. :):)






2 yorum :

  1. ben özellikle yandan örgü modeline çok takmış durumdayım bu aralar :))

    YanıtlaSil

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...