Evleniyorummmm 4 Kına Gecesi

Düğünden önceki en önemli eğlence detayı olan kına geceleri ve bekarlığa veda partileri son birkaç senedir çok populer olmuş durumda. Eskiden kına gecesine demode bakan bizler şimdiki eğlence seçenekleri ile nasıl daha güzel yada değişik ve geleneksel olur diye kafa patlatıyoruz.
Renk renk kaftanlar, değişik kıyafetler, gelin tarafınfan verilen hediyeler ve gelinin arkadaş veya yakınlarının giydiği yada taktığı aksesuar ve kıyafetlerle kına geceleri  bir ritüel olarak yapılmakta.
Gece kulüplerin de yapılan bekarlığa veda eğlencelerinde de eğlencede sınır tanınmıyor. En populer bekarlığa veda gecesi mekanını söylememe gerek yok heralde :). Bunlar haricinde hamam da, spa da havuz başında hatta manikür barda kız kıza eğlenceler düzenleye bilirsiniz.
Gelinin kına gecesi yada bekarlığa veda partisin de tercih edeceği kıyafet eğlenceye uygun olmalı tabi. Mini, uçuş uçuş yada mini kabarık elbiseler çok şık tercihler arasında, bacak boyunuz uzun ve güzel bacaklara sahipseniz onları sakın uzun elbiseler içinde saklamayın.
Kına gecesinin geleneği olan kırmızı elbiseler de ise sırt detayları ile daha ağır bir görüntü ortaya koya bilirsiniz. Kaftan seven bayanlar için de binlerce seçenğin olduğu Kapalıçarşı daki mağazaları ziyeret etmenizi öneririm. Balkanların kaftanları çok daha şık ve gösterişli oluyorlar ve bende beyaz bir  Arnavut Kaftanı tercih etmiştim.
İşin eğlenceyi arttırmak için yapılan organizasyon kısmına gelince, mekanın yerinin konseptini belirlemekle işe başlaya bilirsiniz, renkler, süsleme ve aksesuarlar ile farklı mekanlar yaratabileceğiniz gibi bu olanakları size sunabilecek hazır mekanları da tercih edebilirsiniz. Gelinin ve arkadaşlarının kullanacakları aksesuar, objeler ve detaylarla bile güzel bir ortam yarata bilirsiniz. Mesela gelinin adının ve kına tarihinin yazılı olduğu, büyük fotoraf çerçeveleri, arkadaşların takacağı damat ın resminin basılı olduğu maskeler, gelinin fotorafının yada adının basılı olduğu t-shirtler, mekanın girişine konulacak gelinin ve arkadaşlarının çekilmiş konsept fotorafları, değişik maskeler ve kına ekibi ile kendinize ve misaferilerinize yaptırılacak motifli kınalar eğlencenizi ikiye katlayacaktır.
Gelin hamamı da farklı bir eğlence türü, şık peştemaller veya bikiniler  değişik bir kıyafet terciği olabilir. Hamam da çalgılı, çengili hatta dansözlü bir eğlence düzenlene bilir, topluca yapılacak kese ritüeli, aromatik yağlarla yapılacak masajlar ile hem rahatlar hemde eğlenmiş olursunuz.
Misafirlere verilecek olan hediyelerde sınır yok malesef. Malesef diyorum çünkü binlerce seçenek arasından karar vermek oldukça zor. Hamam da yapıcaklar, hamam taslarının için de sabun, aromatik yağ, kese veya lif ve krem den oluşan bir kit hazıryala bilirsiniz. Diğer mekanlarda yapacaklar ise tercihlerini, kına tarihi ve gelinin adının yazılı olduğu mumlar, şekerlemeler, cup cakeler, saç tokalarından yana kullanabilirler.
Dediğim gibi kına yada bekarlığa veda eğencelerin de sınır yok. Nasıl bir eğlence istediğinize karar verin yeter, farklı olmak her zaman güzeldir.


























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...