bir nişantaşı akşamı daha





Dün akşamda çok sevdiğim bir arkadaşım ile Nişantaşı sokaklarındaydık. Çok kalabalık olmaz diye hafta içi gidelim dedik ancak bu fikir Nişantaşına ayak basmamızla uçup gitti.Kalabalığa inanamazsınız, değil yemek yemeğe, birşeyler içmeye, hatta sokakta yürümeye yer yok.

gelin saç aksesuarları / bride's hair accessories




Saç gelinlikten sonra en önemli şeydir bir gelin için, bütün akşam düzgün duran, istediğimiz modelin uygulandığı, kendimizi hem rahat hemde güzel hissettiren saçlar candır. Son yıllarda gelin başı denilen farklı saç taramalarına alternatifler çoğaldı. En güzel ve romantik gözüken trend de saç aksesuarları. Kır çiçekleri, yapma çiçekler, tokalar, alın bantları, saç bantları, ucu süslü tel tokalar ve birçok alternatif daha. Ben bu modaya bayılıyorum, gelini çok daha romantik ve doğal gösterdiklerini düşünüyorum, aynı zamanda çokda şık duruyor.

İskoç kızı



Geçen akşam bence Aralık ayında gidilmesi, görülmesi gereken en önemli semt olan Nişantaşındaydım. Bu yıl  A46 Organizasyon'un süslediği sokaklar ışıl ışıl olmuş, Abdi İpekçi sokak baştan aşağı, ışık tüpü gibi gözüken, içinde iyi dileklerin yazılı olduğu bir  geçid gibi süslenmiş.   Nişantaşını gezerken çocuk gibi neşeyle doldum, nereye baksanız bir şey var, çok eğlenceli.

yeni yıl ev partisi önerileri



Yeni yıla evde arkadaşları ile parti düzenlemek isteyenlere birkaç önerim olacak. Eğlencenin ana tema olmasına rağmen davetlilerinize hazırlayacağınız şahane sofralar ve ev dekoru çok kalabalık ortamlarda zor olan kaynaşmayı kolay hale getirecek ve geceye yumuşak geçişler ile başlamış olacaksınız.
Evinizin dekorasyonu ile masa düzeniniz birbirlerini tamamlayan parçalar ile gerçekleştirirseniz evin tamamen eğlence mekanı haline getirebilirsiniz. Masanıza koyacağınız maskeler, Noel Baba objeleri, küçük oyuncaklar, balonlar, masanızın üzerinden sarkıta bileceğiniz fenerler gibi dekoratif parçalar ile hem davetlilerinizin partiye ısınmalarını hemde parti havasına iyice girmelerini sağlayacaktır.

yılbaşı mekan önerileri


Yeni yıla evinizde tombala oynayıp, hindi yiyerek geçirmek veya home party konsepti ile eğlenmek yerine  bir mekanda, romantik bir yemek  yiyebileceğiniz bir restorant veya hem yemeğinizi yiyebileceğiniz hemde eğlencesi bol bir gece  kulübünde geçirmek istiyorsanız size birkaç önerim olacak. Çok kalabalık olan ortamlar yılbaşı akşamlarında çokda zevkli olmuyor malesef, bu sebeple butik mekanlar sevdikleriniz ile daha iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Hadi gelin mekanların keşfine çıkalım...

unutulmayacak bir yeni yıl hediyesi


Malum Aralık ayında olunca konu dönüp dolaşıp yeni yıl etkinliklerine ve hediyelere geliyor. İşte size super bir hediye seçeneği daha. Sevdiklerinizle güzel bir gün geçirip, hiç tatmadığınız duyguların tadına bakıp, yeni birşeyler öğreneceğiniz, Cam Ocağı Vakfının Yeni yıl şenliği. Şenlik 15 Aralık Pazar günü. Şenlik kapsamında orjinal hediyelikleri bulma fırsatı, Cam ocağı'ndan özel indirimler, Çocuklara cam boncuk atölyesi, gün boyu süren cam gösterileri, sıcak camda top üfleme, füzyon cam panı yapma fırsatı ve çekilişle birbirinden değerli hediyeler kazanma şansını yakalayabilirsiniz.
Hem çok farklı bir gün geçirip hemde camdan kendi objenizi yapma fırsatı sunan bu etkinlik kaçmaz bence.
Cam ocağı vakfı aynı zamanda ayın belirli günlerinde değişik eğitim programları ile workshoplar düzenliyor. Bu sanata ilgi duyanlar veya kendinizin yapmış olduğu cam objeleri evinizin bir köşesine koymak veya sevdiklerinize hediye etmek isterseniz internet sitesinden etkinlikleri takip edebilirsiniz.

http://www.camocagi.org


modaya mermer etkisi



En son trend banyolardan kıyafetlerimize sıçramış durumda. Türkiye de yeni yeni etkisini gösteren mermer efektli kıyafetler yurt dışında en çok beğenilen trendler arasında. Siyah, beyaz, gri renklerinin çoğunlukta olmasına rağmen, 2014 yaz koleksiyonları için renkli mermer efekti parçaları bol bol görüceğiz gibi. Kıyafetlerimize değişik bir hareket veren bu akımı kombinlemek de oldukça kolay.

adidas by Stella McCartney ss14



Adidas 2014 İlkbahar-Yaz koleksiyonu için Stella McCartney'in tasarımlarını yaptığı bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyonun teması doğa içinde spor olsada salon sporları içinde oldukça geniş bir model seçeneği var. Spor yaparken şık olmak isteyenlerin mutlaka bakması gereken bir koleksiyon.

Erkekeler için yeni yıl hediye önerileri



Erkeklere hediye seçmek ne kadar zordur iyi bilirim, biz bayanlar günler öncesinden düşünmeye başlarız, ne alsam, nasıl bişey alsam diye. Bu konu içinden çıkamadığımız, danışılmadık arkadaş bırakılmayan, mağaza mağaza dolaşılınan bir durum haline gelir malesef. Ancakkkk aslında olay çok basit, yani basit düşünmek lazım, erkekler öyle bizler gibi düşünen varlıklar değiller ne alırsak alalım onların hobilerine uygun değilse hediye işte der geçerler, markası, fiyatı önemli değil. işte bu sebepten bu yeni yıl hediye fikirleri için değişik, erkeklerin çocuk ruhlarını okşayacak hediye listesi hazırladım.Buyrun bakalım...

yeni yıl hediye listesi 1



Yeni yıl yaklaşıyor, biliyorum herkese hediye telaşı düştü bile. Ne alıcam, nerden alıcam, aldığımı beğenicekmi, hesaplı ve güzel hediyeleri nereden bulucam soruları kafanızda uçuşup duruyor.İşte tam bu yüzden işinizi biraz olsun kolaylaştırmak için, bana alınsa çok sevineceğim, kışın trendlerindende bulunan hediye listesi hazırladım.

trend kaz ayağı deseni



Benim için annemin bayıldığım, 5-6 yaşlarımdayken sürekli giymek istediğim, özendiğim şortunun ve eteğinin desenidir kaz ayağı. Şortu giyip üstüne fuşya veya turuncu ipek gömlekler giyerdi hatun, dikkatinizi çekerim bahsettiğim 1989-1990 senesi, Çiçicim modayı o zamandan çözmüş, tarz sahibi bir  güzelliktir. Neyse sözü fazla uzattım, size dolandıra dolandıra yeni trendden bahsetmek çalışıyorum. Bu yıl hayatımıza tekrardan Salvatore Ferragamo tarafından sokulan bu desen başını alıp giymiş durumda.

yağmurlu güne özel



Bu kadar yağmur yağarken bize giyilecek ondan başka birşey kalmıyor malesef. Neyden söz ettiğimi anlıyorsunuzdur, tabiki yağmur çizmeleri. Renkleri ve model seçenekleri ile karanlık yağmurlu günlerimizi neşelendiren, aynı zamanda da bizi yağmurun gereksiz yarattığı paça ıslaklıklarından ve ne giycem derdinden kurtaran yüzyılın icadı bu botlar.

cowboy style




Arkadaş gezmesine diye evden çıkıp kapı kapı gezdiğim gidilmedik yer bırakmadık bir günden daha. Artık kendimi bildiğimden evden çıkmama sebep olan programıma göre giyinemez oldum.

kızıll kombin; kremit renkli kazak






Dün aile ziyaretindeydim, ancak havanın şahaneliğinden eve dönesim hiç gelmedi ve tüm gün program yapar haldeydim. Çiçi ve Seferofla(annem ve babam) kahveli, sohpetli saatlerimizden sonra arkadaşlarla program yapıcaktım ve bu yüzden gün boyu beni rahat ettirecek parçaları seçtim.

Channel den bir efsane daha; Chain Boots



 Chloe'nin renkli botlarından sonra bot koleksiyonumuzda demir taşı olacak bir botda Channel den geldi. Zincirin ve ruganın bir arada kullanıldığı, maskulen görüntüsünün altında küçük topuk barındıran, dekolteli bir bot. Ben bayıldımmmmmmmmm.

karlar kraliçesi şehre indi



Gerçektende söylediğim gibi, bu kış sokaklarda karlar kraliçesini aratmayan manzaralarla karşı karşıya kalıcaz haberinizi olsun. 2013/2014 kışının en top trendlerinden birtanesi de beyaz üstüne beyaz kombinler, hatta baştan aşağı beyaz kombinler...

victoria's secret fashion show 2013- melekler geçiti



Hepimizin merkala beklediği, yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi, iç çamaşırının idolü Victoria's Secret'ın gelenekselleşen defilesi dün yine bomba bir dekorasyon ile gerçekleşti. Dakikası dakikasına teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanarak anlık görüntülere ulaşmaya çalıştım, bildiğiniz merak basıyor insanı birde orda olmayı düşünemiyorum.

gelin dediğinin için dışı güzel olur



Gelin denince akla ilk gelen gelinlik biliyorum ancak bir gelinin baştan aşağı güzel olmasına sağlayan şey sadece gelinliği değildir. Saçı, makyajı, bakımı, duvağı, papuçları, çiçeği ve içini dışına yansıtma gücü vericek olan iç çamaşırı. Bir gelinin gelinlik üzerinden çıktığında da gelinlikli kadar güzel gözükmesi çok önemli bence.

Contemporary Istanbul



Süper bir Contemporary sergisi geldi geçti. Gidenler bilirler birçok kişide serginin etkisi hala geçmemiştir. Mizahi tarafı bu kadar kuvvetli bir sergi görmemiştim daha önce. Resim, fotoraf, heykel ve objelerin hatta robotların bile sergilendiği bir yer düşünün. Müthiş bir deneyimdi. Türk sanatçıların ağarlıkta olması, benim en çok beğendiğim eserlerin altında hep Türk isimlerin yazması ayrı bir gurur kaynağı.

Smokin Ceketer




Smokin denince akla damatlar ve damatlık geliyor biliyorum ancak bu smokinler başka smokin. Bayanların birkaç sezondur vazgeçemedikleri parça haline gelen Blazer Ceketlerin revize edilmiş halleri de denilebilir. Şal yaka ve uzun formları ile bu kışın must have'leri arasında yerini almaya hakkı var. 

maskulen feminenlik...



Geçen günki yazım da şık kış babetlerinden ve rahatlıklarından bahsetmiştim. Bugün ise babetlerin bir gömlek üstü, maskulen görüntüsünün altın da yüksek tabanları ile feminenliği çağrıştıran yeni nesil Ozford ayakkabılardan bahsetmek hatta tavsiye etmek istiyorum. Kış günlerin de topuklu ayakkabının rahatsızlığını yaşamayıp aynı zamanda şık olmak istediğiniz çok olmuştur.

isabel marant for h&m, 14 Kasım'a hazır mısınız?



H&M bu sezon  müthiş bir tasarımıcı olan Isabel Marant ile koleksiyon hazırlaması için anlaşma sağlamıştı. Koleksiyonun parçaları görücüye çıktı yakın zamanlarda, desenlerin, deri parçaların ağırlıkta olduğu bir koleksiyon olmuş. H&M'in konuk tasarımcısı olmasıyla bir ilk yaşanıyor, kadınlar ile birlikte erkekler ve gençler de Isabel Marant'ın parizyen, şık ve rahat tarzından yararlanabilecekler.

kışın da babet giyilir...





Kış geldi diye o kadar üzülüp, ağlanan vahlanan ben bu aylarda da  Avrupa daki gibi ince, hafif kıyafet ve aksesuarlar mağazalar da yerlerini alınca o bunalımdan biraz olsun çıkıyorum. Kalın, hantal botları da fazla sevdiğim söylenemez, özellikler de ofis ortamında dışarda donup büzüşen ayaklarımız sıcağa gelince o kalın botların içinde pişmiyomu...

mama shelter gecesinden




Dün size uzun uzun geçen akşam gidip artık müdavimi olacağımı söylediğim mekan olan Mama Shelter dan bahsetmiştim. O gün çok spontane bir program yapıldığından üstümde ne varsa onla gittim ancak çok uyumsuz olduğumda söylenemez.

MAMA SHELTER





Dün gittiğim İstanbul da yeni açılan bir mekandan bahsetmek istiyorum sizlere. Taksim Demirören AVM'nin hemen yanında hem otel hemde restorant ve barı bulunan şahane, stil sahibi bir yer olan Mama Shelter. Fransız bir otel, ilk kez Fransa dışındaki şubesinide İstanbul da açmış. Restorant ve barının dekorasyonuna bayıldım, sıradan bir restorant veya bar gibi değil. Hem çok şık hemde insanı çok rahat ettiren bir mekan.

PRONOVIAS 2014


Önümüzdeki senenin gelinlik modası artık belirlendi. Gelinlikte hem modelleri, hemde uygun fiyatları ile öncü olan Pronovias'ın koleksiyonu gelin adayları için çok önemlidir. Her zevke uygun modelleri ile gelin adaylarının bakmadan gelinlikleri almadıkları bir marka haline gelmiş durumda. Pronovias da yakın geçmişte 2014 koleksiyonu görücüye çıkardı.

Cesur ve Eğlenceli Kış Damatları...





Türkiye deki damatlar malesef ki biraz klasik. Düz renkli takımlar, sıradan aksesuarlar... Artık hepsini bir kenara bırakmanız lazım damatlar. Son yıllar daki herşeyi mixleme modası damatlıklarda da artık iyiyden iyiye hissedilir durumda. Yazın daha çok renkli damatlıklar tercih edilirken kış aylarında iyice siyahlara bürünme dönemi bitti...
Renkli kadife takımlar, ceketleri patlak renkli damatlıklar, çizgili gömlekler, desenli papyonlar, çiçek desenli ceketler. Kısacası artık klasik damatlar out, cesur damatlar şöyle gelsin:)

Geç Kalınmış Pazar Kitabı: Çekim Yasası



Bu hafta pazar kitap postunu bazı özel sebeplerden dolayı bugün yazıyorum pazartesi sendromuna iyi gelsin ;) ...
Bu haftaki tavsiyem yine Nil Gün'ün kitabı olan Çekim Yasası.

İyi Bayramlaaaaaaaaarrrrrrrrrrr



Herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Sevdikleriniz ile mutlu, neşe dolu bir bayram geçirmenizi dilerim...

Kitap Kurdu: Yaşam Cesurları Sever



Bundan böyle pazar günlerini kitap tavsiyelerine ayırıyorum. Her pazar sizlerle okuyup beğendiğim kitapları paylaşıcağım.
İlk tavsiyemde Nil Gün'ün Yaşam Cesurları Sever kitabı. Kişisel gelişim kitabı olan Yaşam Cesurları Sever, adından da anlayacağınız gibi hayattaki korkulardan kurtulup, istediğimiz doğrultuda nasıl adımlar atmamız gerektiğini akıcı ve günlük dille anlatıyor. Korkularımızın temelini bulup üzerine gitmemiz gerektiğini, başarıya ancak bu şekilde ulaşabileceğimizi cesareti özgür bırakmamız gerektiğini anlatıyor yazar bize.

Renklerin gücü adına...




Hepimizin en sevdiği renk, giymekten, dekorasyonda kullanmak hoşlandığı bir renk illa vardır. Renkleri sırf beğendiğimiz için sevip tercih etmeyiz aslında, renkler bizim kişiliğimizi ve ruh halimizi belirlerler. Bu yüzden de o günki modumuza göre renk tercihlerini yaparız hemde hiç farkında olmadan. Sadece ruh halimize belirtmez tabi, kendilerine has karakterleri vardır renklerin, kimisi hayatımız kolaylaştırmaya yardımcı olur, kimisi daha kötü hissetmemize sebep olur. Bugün sizlere renklerin enerjisi ve neyi vurguladıklarından, hayatımızda renkleri bilinçli kullandığımızda olayları nasıl lehimize çevirceğimizden bahsetmek istiyorum. Renkler kullanılırken unutulmaması gereken şey, tek renge bağlı kalmamaktır. Hangi rengi kullanırsanız kullanın mutlaka baskın rengi kıran ortamı yumuşatacak başka tonların da tercih edilmesi gerekir.

2014 Kışının en moda aksesuarı Şapkalar ve Bereler



Podyumlar da ve modacıların koleksiyonların da gördüğümüz ve anladığımız gibi bu kışın en moda aksesuarı şapkalar ve bereler. Büyük formlu keçe şapkalar, fötrler günlük kıyafetlerle ve gece kıyafetleri ile kombinlenilmiş durumda. Sade bir kıyafete oldukca şık ve farklı bir görünüm veren şapklardan dolabınızda bulunması lazım derim.

Kışa Hazırlık: Cilt Bakımı Volume 2



Türk hamamı, kese ve peelinglerle yazın bıraktığı bütün ölü deri, bakteri ve tortulardan arındıktan sonra cildimizi kışa hazırlayacak, her zaman nemli ve güçlü tutacak benim kullandığım bakımlardan ve ürünlerden bahsetmek istiyorum, tavsiye olarak da alabilirsiniz tabi. :) Benim için kozmetik ve bakım ürünlerinde kanserojen madde içermemesi çok önemli, bu maddelerin başında da raf ömrünü uzatan Paraben etken maddesi geliyor. Bu sebepke bakım ürünlerini kozmetik firmalarından çok dermotolojik onaylı markaların ürünlerinin kullanıyorum ve size önereceğim tüm bakım ürünleride bu maddeleri içermeyen ürünler. Umarım bizzat kullandığım ürünlerden sizde fayda sağlarsınız...

Gelin Hamamı Koleksiyonu

Bebek Şenliğinde hazırlanan koleksiyondan elimiz de hiç kalmadığı için yenileri yapılana kadar blog da paylaşamadım. Ancak Gelin hamamı koleksiyonu blog üzerinden artık sizlerle :). Bu koleksiyon da Gelin hamamı davetlerinizde hem kendinizin kullanacağı, hemde yakınlarınızı kullanacağı düğün temasına uygun peştemaller ve cover up'lar bulabilirsiniz. %100 Keten olan cover up ve bornozlarımızın arka yüzüne (sırt) istek üzerine yazı da yazılabiliyor. Peştemaller ise %50 pamuk, %50 keten dokumadır. Bu koleksiyonun ana teması düğün ve gelin olsa bile, evinizde, hamamda ve paljlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

BRIDAL BOW




 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve fiyonk detaylı peştemal. Siparişleriniz için:iletişim 


BRIDAL DREAM


 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve çiçek detaylı peştemal. Siparişleriniz için: iletişim 


BRIDAL MAGIC





 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve çiçek detaylı peştemal. Siparişleriniz için: iletişim 


BRIDAL COVER UP -1-



%100 Keten dokuma üzerine fransız danteli detaylı. Siparişleriniz için: iletişim 


%50 Keten, %50 pamuk dokuma üzerine, fransız danteli detaylı.Siparişleriniz için: iletişim 

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...