Mücevher Çılgınlığı, Deli kızın çeğizi :)


Pırlantalar, safirler, yakutlar, zümrütler, bakmaya doyamadığımız, hepsine sahip olmak istediğimiz, dünyanın bize sunduğu en güzel varlıklar. Ben mücevherden hoşlanmam diyenimiz çok azdır heralde, varsa da onları hiç anlayabilmiş değilim. Gerdanının da ışıl ışıl parlayan, parmakları zarif hale getiren, bilekleri anlamlaştıran bu taşlar bir bayanı en çok mutlu eden şeylerdir.
Başlıbaşına güzelliğin sembolü olan bu değerli taşları tasarımcılar ve mücevher firmaları şahane tasarımlarla arzu nesnesi haline getirmeyi iyi başarıyorlar. Takıları ile abartı durmak istemeyen bayanlara da yeni moda tasarımcılar çok sade koleksiyonlar ortaya çıkarıp, mücevher kullanmam diyenleri bile tasarımları ile süslüyorlar.
Ben mücevheri fazlasıyla sevenlerdenim ancak yaşım itibari ile daha modern görünümlü takıları takmayı tercih ediyorum. Bu anlamda yaptığı mücevher tasarımlarına birde anlam yükleyen BEE GODDESS markasının yaratıcısı Ece Şirin'in  ürünleri benim için 1 numara. 
Son yıllarda pırlanta haricinde renkli taşlar da çok moda, özellikle bu taşların pırlantayla birleştiği tasarımları göz kamaştırıyor. Çok spor bir kıyafete bile takılacak çok şık tasarımlı mücevherler artık kolaylıkla bulunabiliyor. Bununla birlikte, hiçbir zaman vazgeçilmeyen şahşalı modeller de mücevher firmalarının vitrinlerini süslemeye devam ediyor. Özellikle son 1 yıldır gerdanlık tasarımlarında da hızlı bi değişim var, sadece boynun çevresini kaplayan modellerden çok göğüse kadar sarkan kolye modelleri ile çok sık karşılaşıyoruz. Bu modelin en iyi örneği de Anna Karenina filmin deki Channel imzalı çiçekli kolye muhteşem, insan bakmaya doyamıyor...



















Sade ve zarif tasarımlı bileklikleri, yüzükleri ve kolyeleri bir arada kullanmak biliyorsunuz ki uzun zamandır çok moda, moda olmasının da çok önemi yok aslında, baktığınızda gözünüze hoş duran herşey artık günümüzde kullanılabilir duruma geldi ve ben bu durumdan fazlası ile memnun olanlardanım. Eskiden birsürü şeyi üst üste taktığımda annem bana deli kızın çeğizi gibi giyinmişsin derdi ancak artık oda yadırgamıyor bu durumu. 
Beni iyi ve güzel hissettiren bu şahane şeylerin başımın, boynumun, bileğimin, parmağımın üstünde yeri var. Yaşasın deli kızın çeğiziiiii...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...