Cilt bakımı temizlikle başlar...


Malumunuz kışa giriyoruz, yazın nemi, güneşi, denizi gibi, sıcak havada yapılan makyajlar gibi etkenlerden dolayı cildimiz biraz yıpranmış olabilir. Ancak bu durum eğer bilinçli bir giriş yapmazsak kışın soğuğuyla artarak devam eder. Ben çok hassas bir cilde sahibim bu sebeple kış aylarında yanak bölgemde kurumalar fazlasıyla oluyor ve ani geçişli soğuk-sıcak hava durumları yanaklarımın kızarmasınada sebep olabiliyor, bütün bu sebeplerden sonbaharı bakımla geçirmeye, kışa hazır olmaya dikkat ediyorum.
Yaptığım ev usulü formüller, kullandığım cilt bakım ürünlerini sizlerle paylaşıcağım ancak cilt bakımının olazsa olmazı bence temizlik. Temiz cildin üzerine yapılan bakımlar hem cildin uyguladığınız maddelerin emilimini daha iyi yapmasını sağlıyor hemde daha çabuk etki görüyoruz.





Türklüğümden her zaman gurur duymuşumdur, bu gururumun sebeplerinden birtaneside mantığa oldukça yatan geleneklerimiz. Temizlik içinde bizlere sunulmuş, hiçbir kimyasalın yapamadığını yapan Hamam geliyor. Hamam herşeyi ile sağlık faktörü. İçindeki buharla cildinizin gözeneklerini ve solunum yollarını açıyor. Yumuşayan cilde yapılan kese ile cildiniz derinlemesine temizlenip, ölü hücreler, bakteriler, atık maddeler, cilt bakım ürünlerinin tortuları atılıyor, pürüzleri gideriliyor. Cildin yeniden yapılanmasını sağlıyor. Zaten hamamdan içeri girdiğinizde bir rahatlama hissediyorsunuz, o sıcak insanın kaslarının gevşemesine sebep oluyor. Biraz fazla sıcak kabul ediyorum ancak ilk 5 dakika zor sadece sonra alışılıyor, bide ılık suyla yıkanırsanız o çok sıcaklık batmıyor. Şimdilerde hamamlarımız çok bakımlı ve temiz. Birsürü yeni restore edilmiş, şık, hatta lüks hamamlarımız var.






Keselenip ölü deriden ve bakterilerden arındıktan sonra köpük masajı inanılmaz rahatlatıyor birde üstüne masaj yaptırınca beni bırakın göbek taşında biraz uyuyım moduna giriyorum direk. En son da safranlı veya zeytinyağlı sabunlarımla köpükleniyorum.



Hamamın sağladığı bu temizlik ve rahatlık bakımlarından sonra size bir tüyo vericem, keseden açılan gözeneklerinizin üstüne yanınızda götürdüğünüz Türk Kahvesi ile peeling yapmanız. Türk kahvesi selülitlerin azalmasına, kan dolaşımının hızlanmasına ve cildi temizlemeye faydalı. Evde uyguladığınız da az şekerli içtiğiniz kahvenizin telvesini vücudunuza bitene kadar sürüp, kuruyunca masaj yapmanız da faydalı olacaktır ancak hamam da iyice temizlenmiş cilde uygulandığın da daha etkili oluyor, düzenli uyguladığınızda güneş lekelerinin azaldığını da görüceksiniz.
Kahve peeling yapıp durulandıktan sonra ıslak cildinize argan yağını uygulayıp hamamdan çıktığınız da kendinizi öpesiniz gelicek garanti ediyorum. Hadi bu hafta herkes hamama gidecek söz versin.

Sevgiler...

Not: Kate Moss'un  Hammam çekimlerini deki resimleri kullandım hemde bayıla bayıla:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...