mama shelter gecesinden




Dün size uzun uzun geçen akşam gidip artık müdavimi olacağımı söylediğim mekan olan Mama Shelter dan bahsetmiştim. O gün çok spontane bir program yapıldığından üstümde ne varsa onla gittim ancak çok uyumsuz olduğumda söylenemez.

MAMA SHELTER





Dün gittiğim İstanbul da yeni açılan bir mekandan bahsetmek istiyorum sizlere. Taksim Demirören AVM'nin hemen yanında hem otel hemde restorant ve barı bulunan şahane, stil sahibi bir yer olan Mama Shelter. Fransız bir otel, ilk kez Fransa dışındaki şubesinide İstanbul da açmış. Restorant ve barının dekorasyonuna bayıldım, sıradan bir restorant veya bar gibi değil. Hem çok şık hemde insanı çok rahat ettiren bir mekan.

PRONOVIAS 2014


Önümüzdeki senenin gelinlik modası artık belirlendi. Gelinlikte hem modelleri, hemde uygun fiyatları ile öncü olan Pronovias'ın koleksiyonu gelin adayları için çok önemlidir. Her zevke uygun modelleri ile gelin adaylarının bakmadan gelinlikleri almadıkları bir marka haline gelmiş durumda. Pronovias da yakın geçmişte 2014 koleksiyonu görücüye çıkardı.

Cesur ve Eğlenceli Kış Damatları...





Türkiye deki damatlar malesef ki biraz klasik. Düz renkli takımlar, sıradan aksesuarlar... Artık hepsini bir kenara bırakmanız lazım damatlar. Son yıllar daki herşeyi mixleme modası damatlıklarda da artık iyiyden iyiye hissedilir durumda. Yazın daha çok renkli damatlıklar tercih edilirken kış aylarında iyice siyahlara bürünme dönemi bitti...
Renkli kadife takımlar, ceketleri patlak renkli damatlıklar, çizgili gömlekler, desenli papyonlar, çiçek desenli ceketler. Kısacası artık klasik damatlar out, cesur damatlar şöyle gelsin:)

Geç Kalınmış Pazar Kitabı: Çekim Yasası



Bu hafta pazar kitap postunu bazı özel sebeplerden dolayı bugün yazıyorum pazartesi sendromuna iyi gelsin ;) ...
Bu haftaki tavsiyem yine Nil Gün'ün kitabı olan Çekim Yasası.

İyi Bayramlaaaaaaaaarrrrrrrrrrr



Herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Sevdikleriniz ile mutlu, neşe dolu bir bayram geçirmenizi dilerim...

Kitap Kurdu: Yaşam Cesurları Sever



Bundan böyle pazar günlerini kitap tavsiyelerine ayırıyorum. Her pazar sizlerle okuyup beğendiğim kitapları paylaşıcağım.
İlk tavsiyemde Nil Gün'ün Yaşam Cesurları Sever kitabı. Kişisel gelişim kitabı olan Yaşam Cesurları Sever, adından da anlayacağınız gibi hayattaki korkulardan kurtulup, istediğimiz doğrultuda nasıl adımlar atmamız gerektiğini akıcı ve günlük dille anlatıyor. Korkularımızın temelini bulup üzerine gitmemiz gerektiğini, başarıya ancak bu şekilde ulaşabileceğimizi cesareti özgür bırakmamız gerektiğini anlatıyor yazar bize.

Renklerin gücü adına...




Hepimizin en sevdiği renk, giymekten, dekorasyonda kullanmak hoşlandığı bir renk illa vardır. Renkleri sırf beğendiğimiz için sevip tercih etmeyiz aslında, renkler bizim kişiliğimizi ve ruh halimizi belirlerler. Bu yüzden de o günki modumuza göre renk tercihlerini yaparız hemde hiç farkında olmadan. Sadece ruh halimize belirtmez tabi, kendilerine has karakterleri vardır renklerin, kimisi hayatımız kolaylaştırmaya yardımcı olur, kimisi daha kötü hissetmemize sebep olur. Bugün sizlere renklerin enerjisi ve neyi vurguladıklarından, hayatımızda renkleri bilinçli kullandığımızda olayları nasıl lehimize çevirceğimizden bahsetmek istiyorum. Renkler kullanılırken unutulmaması gereken şey, tek renge bağlı kalmamaktır. Hangi rengi kullanırsanız kullanın mutlaka baskın rengi kıran ortamı yumuşatacak başka tonların da tercih edilmesi gerekir.

2014 Kışının en moda aksesuarı Şapkalar ve Bereler



Podyumlar da ve modacıların koleksiyonların da gördüğümüz ve anladığımız gibi bu kışın en moda aksesuarı şapkalar ve bereler. Büyük formlu keçe şapkalar, fötrler günlük kıyafetlerle ve gece kıyafetleri ile kombinlenilmiş durumda. Sade bir kıyafete oldukca şık ve farklı bir görünüm veren şapklardan dolabınızda bulunması lazım derim.

Kışa Hazırlık: Cilt Bakımı Volume 2



Türk hamamı, kese ve peelinglerle yazın bıraktığı bütün ölü deri, bakteri ve tortulardan arındıktan sonra cildimizi kışa hazırlayacak, her zaman nemli ve güçlü tutacak benim kullandığım bakımlardan ve ürünlerden bahsetmek istiyorum, tavsiye olarak da alabilirsiniz tabi. :) Benim için kozmetik ve bakım ürünlerinde kanserojen madde içermemesi çok önemli, bu maddelerin başında da raf ömrünü uzatan Paraben etken maddesi geliyor. Bu sebepke bakım ürünlerini kozmetik firmalarından çok dermotolojik onaylı markaların ürünlerinin kullanıyorum ve size önereceğim tüm bakım ürünleride bu maddeleri içermeyen ürünler. Umarım bizzat kullandığım ürünlerden sizde fayda sağlarsınız...

Gelin Hamamı Koleksiyonu

Bebek Şenliğinde hazırlanan koleksiyondan elimiz de hiç kalmadığı için yenileri yapılana kadar blog da paylaşamadım. Ancak Gelin hamamı koleksiyonu blog üzerinden artık sizlerle :). Bu koleksiyon da Gelin hamamı davetlerinizde hem kendinizin kullanacağı, hemde yakınlarınızı kullanacağı düğün temasına uygun peştemaller ve cover up'lar bulabilirsiniz. %100 Keten olan cover up ve bornozlarımızın arka yüzüne (sırt) istek üzerine yazı da yazılabiliyor. Peştemaller ise %50 pamuk, %50 keten dokumadır. Bu koleksiyonun ana teması düğün ve gelin olsa bile, evinizde, hamamda ve paljlarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

BRIDAL BOW




 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve fiyonk detaylı peştemal. Siparişleriniz için:iletişim 


BRIDAL DREAM


 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve çiçek detaylı peştemal. Siparişleriniz için: iletişim 


BRIDAL MAGIC





 %50 Keten, %50 Pamuk dokuma üzerine fransız danteli ve çiçek detaylı peştemal. Siparişleriniz için: iletişim 


BRIDAL COVER UP -1-



%100 Keten dokuma üzerine fransız danteli detaylı. Siparişleriniz için: iletişim 


%50 Keten, %50 pamuk dokuma üzerine, fransız danteli detaylı.Siparişleriniz için: iletişim 

Cilt bakımı temizlikle başlar...


Malumunuz kışa giriyoruz, yazın nemi, güneşi, denizi gibi, sıcak havada yapılan makyajlar gibi etkenlerden dolayı cildimiz biraz yıpranmış olabilir. Ancak bu durum eğer bilinçli bir giriş yapmazsak kışın soğuğuyla artarak devam eder. Ben çok hassas bir cilde sahibim bu sebeple kış aylarında yanak bölgemde kurumalar fazlasıyla oluyor ve ani geçişli soğuk-sıcak hava durumları yanaklarımın kızarmasınada sebep olabiliyor, bütün bu sebeplerden sonbaharı bakımla geçirmeye, kışa hazır olmaya dikkat ediyorum.
Yaptığım ev usulü formüller, kullandığım cilt bakım ürünlerini sizlerle paylaşıcağım ancak cilt bakımının olazsa olmazı bence temizlik. Temiz cildin üzerine yapılan bakımlar hem cildin uyguladığınız maddelerin emilimini daha iyi yapmasını sağlıyor hemde daha çabuk etki görüyoruz.

Kızıll Geziyor: Dünya Kültür Miras Şehri Safranbolu ve Safranbolunun incisi Beyaz Köşk



4 saatlik dinlenmeli yolculuğumuzun  sonunda bizi karşılayan devasa kömür fabrikalarının ardından küçük şehir görüntüsü ile sevimli Karabük'e vardık ancak gideceğimiz yerin efsaneleşmiş hikayelerinden ötürü Karabük den sadece geçtik ve klasik küçük şehir sokakları arasında giderken bir tablo belirdi karşımıza. Doğanın bütün renklerini barındıran, taşlı,yokuşlu yolları ve efsanenin sebebi evleri ile şahane bir görüntüydü. Meydana kadar yol bitmek bilmedi, meydan da ki cami ve lokumcu dükkanları ile ilk karşılaşmamız gerçekleşti. Süper yerler var, birbirinden güzel konaklar, bakmaya doyulamayan mimari güzellik. Nereye bakıcağımı şaşırdım.
Eski konakların çoğu şimdi ya otel yada restorant olarak hizmet veriyor, sadece çok az bir kesiminde hala konakların sahipleri oturuyor. Konakların içlerini bozmamış sahipleri, insanı Sultan gibi hissettiren dekorlar müthiş.






Evleri ve mimari görüntüsü kadar adını aldığı Safran ve bakırları ile de  çok ünlü Safranbolu. Eski çarşının içinde yüzlerce küçük dükkanlar var, çoğunluğu el işçiliği barındıran malzemeleri satıyorlar. Safrandan da herşeyi yapmışlar neredeyse, özellikle Safranlı sabunlar ve lokumlar heryerde var. Sabunlar sadece safranlı değil tabi, rengarenk sabun tezgahları çok dikkat çekici ve ne isterseniz onun sabununu bulabilirsiniz. Lokum denince ben çiftte kavrulmuştan başka birşey yemem ancak safranlı lokumlar gerçekten çok leziz.







Safranbolu da ne yenir, nerelere gidilir derseniz,  Sadri Artunç caddesin deki tarihi konak Beyaz Köşk Cafe ve Restorant meyve ağaçları ile kaplı bahçesi ile bir cennet gibi, serpme kahvaltısında yok yok, bazlamadan yapılan tost'u ve bahçede yanı başınızda hazırlanan gözlemeleri enfes, kahvaltıdan sonra ağaçların altında,salıncaklarda sallanırken nargilenizi ve kahvenizi içmek şahane bir keyif. Akşam yemeğinde ise bakır tavaların içinde sunulan Köşk Tavası midenizin bayram etmesini sağlayacak, ardından da Safranbolu'nun meşhur cevizli ev baklavasııda yedinizmi sizden keyiflisi yok derim. Safranbolu da o kadar yer gezdim ancak bu keyfi ve samimiyeti hiçbiryerde bulamadım. Buraya yolunuz düştüğünde ve keyif yapmak istediğinizde Beyaz Köşk'e uğrayın derim.











Ayrıca keşli cevizli yayım, perohi, Safranbolu bükmesi, susamsız simit, çekme helva, kuyu kebabı ve zerde yemeden dönmeyin.
Gelelim sizlerle esas paylaşmak istediğim, Safranboluya gidince almadan dönmemeniz gereken, gördüğünüzde büğüleneceğiniz el yapımı bakırlara. Eski çarşıda,caminin alt sokağında boylu boyunca birsürü bakır satan ve kalay yapan dükkanlar bulabilirsiniz. Bu dükkanlarda hem tarihi eser bakır objeleri hemde yeni yapılmış objeleri bulabilirsiniz. Antikalar tahmin edersiniz ki  çok pahalı ancak eski görüntüleri acayip cezbedici,  antikalara bütçesi yetmeyen ziyaretçiler için eskitilmiş, baktığınızda yüzyıllık sanabileceğiniz objeler var ve gerçekten çok hoş duruyorlar. Fiyatlarıda gayet uygun.






Bende kendime el yapımı, döverek desenlerin verildiği tepsi, ibrik ve bakraç aldım. Evdeki sehpamın üzerine de çok şık durdular. Evlerinizi hareketlendirecek ve vintage bir görüntü veren milyonlarca seçenek var. Eski kapı tokmakları da çok şık ve onları duvarda obje olarak kullandığınızda çok farklı bir görüntü yakalabilirsiniz. Odanızın bir köşesine veya bahçenize farklı boyutlardaki birkaç tane ibrik, bakraç ve su testisi ile çok şık ve vintage bir dekor elde edebilirsiniz hanımlar, mutlaka Safranbolu bakırcılarından birkaç parça edinin.


Günü birlik gezimden sizlere aktaracaklarım şimdilik bu kadar ancak yeniden gidicem Safranboluya, hem bakır alışverişi hemde kısıtlı zamandan göremediğim yerleri görmek için. Onların da detayları çok yakında sizlerle olur :)
Herkese Sevgiler...


bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...