Rahatlık Için Herşey Mübahtır...



Şık olmak, güzel görünmek hepimizin vaz geçemediği bir arzu. Arzu nesneleride modacılar sayesinde sonsuz çeşitlilikte. Bu arzumuzu gerçekleştirirken rahat olmak da hepimizin hayali. Hayal diyorum çünkü daracık eteklerin, deri pantolanların, topuklu ayakkabıları için de bir süre sonra rahat etmek, tüm günü geçirmek çok zor olabiliyor. Rahatlığın her geçen gün önemini arttırdığı, çalışan bayanların istekleri doğrultusunda, rahatlığın yakalanabileceği parçaların tasarımları da çoğalıyor.

2013-2014 Kış Sezonunda Maskulen Beyler



Beyler için önümüzdeki sezon çok renkli olmasada desenlerin gücü ceketlerden, pantalonlara, gömleklerden, trikolara kadar etkisini gösteriyor. Çok renkli bir kış gelmiyor gibi gözükse bile bazı renkler çok sağlam ve baskın olarak tüm parçalarda yerlerini almış. Özelliklede renk kombinleri ile sade parçalar göz alıcı bir hal almış durumdalar. Dar paça pantalonlar, 4-6 düğmeli blazerlar, çorapsız giyilen ayakkabılar bikaç sezondur olduğu gibi bu sezonda revaşta, modacılar bu parçaları kuvvetli hale renkler ve desenlerle oynayarak daha ileri taşımış durumdalar.

Kızıllötesi Bebek Şenliğinde



Herkese merhaba, bu yıl Gezi olayları nedeni ile Haziran da yapılacak olan geleneksel Bebek Şenliği Eylül ayına ertelenmişti. Şimdi yeni tarihi ile tasarım severleri bekliyor olacak. Kızıllötesi de peştemal ve şapkaları ile şenliğe şenlik katacak. 13-14-15 Eylül tarihleri arasında herkesi tasarımları, eğlenceyi ve alışverişi yaşamak adına Bebek Parkına bekliyoruz. Şenlikten Kızıllötesi standına uğramadan ayrılmayı sakın. Hepinizi bekliyor olacağız...

Grunge artık moda KURTlar'ının...



İşin özünde yatan başkaldırış, umursamazlıktı ilk çıktığı yıllarda. Tek çaba nasıl daha özensiz görünürümdü. Bunun için çaba harcanır, saçlar yıkanmaz, taranmaz, en yırtık, eski püskü, bol kıyafetler seçilir, uyumsuz bütün renkler üstte barındırılır ve Kurt Cobain dinlenirdi. Kurt Cobain sadece müzikte efsane değil bu akımında öncüsüdür baylar ve bayanlar. Onun vazgeçemediği kareli gömlekleri, bol kazak ve switleri bu akımın başı çeken parçaları oldu. Tabi rock style t-shirtleri unutmamak lazım. Şahsen ben o zamanları yaşamamış olsamda zaman zaman bir grunge etkisi(ruhu) banada gelir, hem kime gelmezki?

Tılsımın adı BEE GODDESS





Mücevherleri, değerli taşları hepimiz severiz birde kullandığımız takıların anlamları hatta tılsımları olursa...  Sizlere çok beğendiğim ve severek tasarımlarını kullandığım bir mücevher markasından bahsetmek istiyorum; BEE GODDESS. Sadece mücevher markası dersem haksızlık etmiş olurum aslında, markanın tasarımcısı Ece Şirin'in deyimiyle;kendilerine ait öyküleri ve enerjileri bulunan farklı coğrafya ve medeniyetlerden gelen sembollerin mücevher tasarımlarına dönüşmüş hali.

Şekerden hallice...


2013 Kış sezonunun trendlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü konu şeker mi şeker, makaron tadında bişey. Pastel tonlar... Artık mevsim kış diye siyah, gri, kahve tonlarındaki mont veya paltolara, koyu renk trikolara, ceketere mahkum değiliz. Patlak neon renklerde belki mevsimin havasına çok uymazdı ancak pasteller, yumuşatılmış, kar yağsada çok soğuk olmayan kış günleri gibi. Hem kıştan kopmamızı hemde kışın melankolikliğine teslim

Uzun Upuzun...




Victoria Beckham'ın yapılabilecek en şık tasarımları ile tekrar hayatımıza soktuğu yeleklerin yeni formundan bahsetmek istiyorum sizlere. Yelek güzel ancak uzunu çok tarz, bide alışılmışın dışında renklerden tasarlandıysa tadından yenmez durumda bu sezon. Uzun ve salaş görüntüsü, asimetrik kesimli formları ile sanki yelek değil adını henüz bilmediğimiz hepimizin yeni gördüğü bir parça konumuna giriyor.

Renklerin en ateşlisi...



Bana göre en asil renklerden biri, sakin, dingin görüntüsünün altında patlamaya hazır bir heyecan var, ateşi, keyifi, şarabı ve dinginliği aynı anda sunan, hem güçlü hemde asil hissettiren bir renk; şarap kızılı... Ve bu sezonunda en moda renklerinden. Markalar koleksiyondarında bu renge fazlası ile yer vermiş durumdalar, hemde her zaman alıştığımız gibi güçlü görüntüsünden dolayı düz kumaşlarla değil, rengin üstüne desenlerle ve dantellerle daha da güçlendirilmiş bir şekilde geri döndü. Burberry'nin koleksiyonundaki mürdüm rengin üzeri kalpli trikolara bayıldım, bu sezon için dolabıma katmak istediğim parçların başında geliyorlar. Bu renge dair tek alacağım şey Burberry

T-shirt'lerde forma etkisi



Kış koleksiyonlarında neler var diye mağazaları gezerken dikkatimi t-shirtlerdeki forma etkisi ve baskıları çekti. Hemen hemen her mağaza da, özellikle spor şıklık yakalamak isteyenler için bu modellerden bolca, renk seçenekleri ile var. Skinny'lerin, kalem eteklerin üzerlerine giymek veya salaş şıklıkğı elde etmek isteyenler için süper bir alternatif. Bu t-shirtlere nereden ulaşabilirim veya en çok hangi markada seçenek var derseniz Zara ve Stradivarius'a göz atın derim. İyi alışverişler.

ZARA 2013-2014 F/W



Hesaplı ve en moda parçaları bulabildiğimiz alışveriş denince beyin artık aradan çıkıp ayaklarımız Zara'ya direk giriş yapıyor artık. Her yeni sezon da acaba koleksiyonun da neler var diye en merak ettiğim markalar arasında. Zarayı zatan fazla anlatmaya gerek yok sanırım. Kısaca size önümüz deki SonBahar-Kış koleksiyonundan markada neler bulabileceğimizden bahsedicem. Her sezon olduğu gibi bu sezon ne trendse o parçalardan mutlaka bulabiliyorunuz.

Minnie Mouse dan neyimiz eksik...



Moda dünyasına çizgi film karakteri Minnie Mouse ile giren puantiye, 50'li,60'lı yıllardaki popüleritesi, 2013 yılı ile tekrar gündemimizde, ancak bir fazlası ile... Moda sadece elbiseler, kazaklar veya pantalonlarda değil, heryerde. Çoraplardan, ayakkabılara, tokalardan, tırnak modasına, bikinilerden mayolarak kadar herşeyde.

Bayramlıklar hazır mı????




Herkesin çocukluğun daki en güzel anılardır bayramlar. Aile ziyaretleri, tatlılar, kalabalık sofralar, harçlık toplama telaşı ile iple çekilen günler. Bir çocuk için bayram telaşı günler öncesinden bayramlık alışverişi yapıldığın da başlar. Alınan yeni ayakkabı ve kıyafetlerle bayram gününe kadar aşk yaşanır, geceleri onlarla uyunurdu. Benim ailem de istisnasız her bayram bu güzelliği bize yaşatır, ne istersek onları alırlardı güçleri yettiğince. Artık her ne kadar harçlık toplamak için yaşımız çoktan geçsede ben bayramlık alışverişini hala devam ettirenlerdenim. Bir tek farkla, kendi bayramlıklarımı kendim alıyorum artık. Gülmeğin gerçekten, hiçbir bayrama bayramlık almadan girmemişimdir heralde.İster tek bir parça olsun, ister baştan aşağı yeni giyiniyim ancak illa bayram sabahı üstümde yep yeni kokan birşey olmalı. :) Huyumu bilen ailem de keni bayramlıklarımı almış olsam da hala bana bayramlık bir hediye alırlar.

TOM FORD FW/13



Çok beğendiğim Tom Ford markasının 2013 Sonbahar -Kış koleksiyonundan bahsetmek istiyorum sizlere. Marka önümüzdeki sezon için birçok rengin ve desenin biradada kullanıldığı modellere ağırlıklı olarak yer vermiş durumda. Özellikle, hayvan motifli tasarımlarında kullanmış olduğu zıt renkler ile çiçekli desenler ve danteller  görülmeğe değer. Geometrik desenler ile çiçekli motifler ancak bu kadar iyi kombinlene bilirdi. Sadece desenli kumaşlarla yapılan tasarımlar yok tabi, dantel de koleksiyonun büyük bir bölümünü oluşturuyor.

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...