Evleniyorummmm 4 Kına Gecesi

Düğünden önceki en önemli eğlence detayı olan kına geceleri ve bekarlığa veda partileri son birkaç senedir çok populer olmuş durumda. Eskiden kına gecesine demode bakan bizler şimdiki eğlence seçenekleri ile nasıl daha güzel yada değişik ve geleneksel olur diye kafa patlatıyoruz.
Renk renk kaftanlar, değişik kıyafetler, gelin tarafınfan verilen hediyeler ve gelinin arkadaş veya yakınlarının giydiği yada taktığı aksesuar ve kıyafetlerle kına geceleri  bir ritüel olarak yapılmakta.
Gece kulüplerin de yapılan bekarlığa veda eğlencelerinde de eğlencede sınır tanınmıyor. En populer bekarlığa veda gecesi mekanını söylememe gerek yok heralde :). Bunlar haricinde hamam da, spa da havuz başında hatta manikür barda kız kıza eğlenceler düzenleye bilirsiniz.
Gelinin kına gecesi yada bekarlığa veda partisin de tercih edeceği kıyafet eğlenceye uygun olmalı tabi. Mini, uçuş uçuş yada mini kabarık elbiseler çok şık tercihler arasında, bacak boyunuz uzun ve güzel bacaklara sahipseniz onları sakın uzun elbiseler içinde saklamayın.
Kına gecesinin geleneği olan kırmızı elbiseler de ise sırt detayları ile daha ağır bir görüntü ortaya koya bilirsiniz. Kaftan seven bayanlar için de binlerce seçenğin olduğu Kapalıçarşı daki mağazaları ziyeret etmenizi öneririm. Balkanların kaftanları çok daha şık ve gösterişli oluyorlar ve bende beyaz bir  Arnavut Kaftanı tercih etmiştim.
İşin eğlenceyi arttırmak için yapılan organizasyon kısmına gelince, mekanın yerinin konseptini belirlemekle işe başlaya bilirsiniz, renkler, süsleme ve aksesuarlar ile farklı mekanlar yaratabileceğiniz gibi bu olanakları size sunabilecek hazır mekanları da tercih edebilirsiniz. Gelinin ve arkadaşlarının kullanacakları aksesuar, objeler ve detaylarla bile güzel bir ortam yarata bilirsiniz. Mesela gelinin adının ve kına tarihinin yazılı olduğu, büyük fotoraf çerçeveleri, arkadaşların takacağı damat ın resminin basılı olduğu maskeler, gelinin fotorafının yada adının basılı olduğu t-shirtler, mekanın girişine konulacak gelinin ve arkadaşlarının çekilmiş konsept fotorafları, değişik maskeler ve kına ekibi ile kendinize ve misaferilerinize yaptırılacak motifli kınalar eğlencenizi ikiye katlayacaktır.
Gelin hamamı da farklı bir eğlence türü, şık peştemaller veya bikiniler  değişik bir kıyafet terciği olabilir. Hamam da çalgılı, çengili hatta dansözlü bir eğlence düzenlene bilir, topluca yapılacak kese ritüeli, aromatik yağlarla yapılacak masajlar ile hem rahatlar hemde eğlenmiş olursunuz.
Misafirlere verilecek olan hediyelerde sınır yok malesef. Malesef diyorum çünkü binlerce seçenek arasından karar vermek oldukça zor. Hamam da yapıcaklar, hamam taslarının için de sabun, aromatik yağ, kese veya lif ve krem den oluşan bir kit hazıryala bilirsiniz. Diğer mekanlarda yapacaklar ise tercihlerini, kına tarihi ve gelinin adının yazılı olduğu mumlar, şekerlemeler, cup cakeler, saç tokalarından yana kullanabilirler.
Dediğim gibi kına yada bekarlığa veda eğencelerin de sınır yok. Nasıl bir eğlence istediğinize karar verin yeter, farklı olmak her zaman güzeldir.

Evleniyorummm 3

Evlilik teklifi almak yada bulunmak dünyanın en heyecan verici ve mutlu eden olaylarından biridir. Tekliften sona bayanlar gelinliğini ve düğünü düşünürken baylar nasıl olacağını hesaplamaya başlar :) Düğün yeri seçimi en zor kararlardan biridir, çiftlerin ortak kararları ve beğenileri neticesinde sonuçlanır dersem yalan olur çünkü ne olursa olsun en son kararı gelin verir, baylara da bu isteklerin ve karaların altından alınlarının akıyla kalkmak düşer, erkeklere gerçekten yazık ya...
Düğün yeri neresi olursa olsun mekanın süslenmesi ve konsepti en kötü yeri bile cennete çevirmeye yeter. Kır düğünümü, deniz kenarında romantik bir düğün mü yada otel düğünü mü tercihi yapıldıktan sonra konsepte kara verilmelidir. Konseptinizi seçerkenhayatınız da önmli olan figür yada nesnelere veya çiçeklere karar verip bu yoldan gidildiğinde işlerinizi biraz daha azalır ve seçenekleri belirlemeye başlamış olursunuz. Sevdiğiniz renklerde mekanın rengini belirlemede çok yardımcı olur. Farklı obje ve renkleri bir araya getirmekten korkmayın, ahşap masalar üstüne rengarenk süsler ve herbiri birbirinden farklı sandalyeler çok güel bir ortam yaratmanızı sağlayabilir.
Ben ortanca delisi biriyim bu yüzden düğün yerimin tamamının lila, pembe ve beyaz ortancalarla süslenmesini istemiştim, bu sebeple masa örtüsünden, masa üstün de kullanılan objelere kadar ortancalarla uyumlu olacak soft renkleri tercih ettim, bu sadeye ortaya romatik bir konsept çıktı.
  Ben onlarla çalıştım diye demiyorum ancak Adan Zye Organizasyon bu konu da çok deneyimli ve başarılı bir firma, onlarla konuşmadan karar vermeyin derim.
Daha çılgın bir ortam yaratmak isteyenler için organizasyon firmaları sınırsız seçenekler sunmaktadırlar. Çiftlik konseptimi dersiniz, sevdiğiniz film, obje, çizgi film kahramanı mı derseniz, ne beğeniyor ve istiyorsanız size o ortamı sağlabiliyorlar, yeterki ne istediğinzi bilin.


Evleniyorummmm 2

Düğün denildimi akla sadece gelin, gelinlik, gelinin saçı, gelinin başı geliyor malesef. Esas oğlanlar hep arka planda kalıyor, düğün denilen şey sanki sadece bayanlara için ve onlara özel birşey. Aslında damatlarda özeniyor, yakışılkı görünmek istiyor bu özel günde, kimileri detaylara takılmasada bazıları farklı ve şık görünmek, gelinin yanında sönük kalmamk için çabalıyor. İşte bende böyle düşğnen baylar için hazırladım bu yazımı.
Bu senenin damatlık ve smokin modasında alışık olmadığımız tasarımlar mevcut, mesela çok sık rastlanan pantalonu koyu ceketi açık renk modeller yerini beyaz pantalon ve koyu renk ceketlere bırakmış, ceketlerin yakalarındaki açık renk şeritlerde çok farklı bir hava katıyor. Ben beyaz ceketi pek sevmeyen bayanlardanım o yüzden bu kombinler çok hoşuma gitti. Baylar gelinin yanın da sönük kalmamak istiyorlarsa düz renkte smokinlerden kaçınmalılar, farklı renklerin kombinasyonu çok şık ve farklı bir hava katıyor damatlarımıza.








Son bahar da yada kışın evlenecek damatlarımıza şiddetle tavsiye edeceğim tek şey kadife ceketli takımlar. Biz düğünümüzü yazın yaptığımız için böyle bir şansımız olmadı malesef. Kadife ceketler hem daha fit bir görünüm sağlıyor hemde ne kadar özenildiğini gösteriyor.





Damatlarımızın aksesuarlarına gelince, büyük papyonlar, açık renklerde ayakkabılar çok moda, yelekli takımlar biraz askıya alınmış durumda ancak bir kır düğününde ve konsepti 50ler 60lar olan bir düğünde kullanılabilir tabi. Papyonlu bir smokin düğüne gelen diğer davetlilerden damatı ayıran tek unsurdur bu yüzden boynunuz çok kısa değilse mutlaka tercihinizi papyondan yana kullanmalısınız. Yaka çiçekleri de gelin buketi ile uyumlu olursa çok güzel bir görüntü çıkıyor ortaya.
Son olarak unutmayın ki gün sizin günününüz ve şık olmayı, damat da ne yakışıklı olmuş bee dedirtmeyi hak ediyosunuz...








Evleniyorummmm

Daha geçen yaz evlenmiş bir bayan olarak yaşadığım deneyimleri düğün serisi olaraka tüm detayları ile bu ve önümüzdeki birkaç yazımda sizlerle paylaşmaya karar verdim. Henüz düğün hazırlıklarına başlamamış gelin ve damatlar için klavuz niteliğinde olacak, yükünüzü bir nebze azaltmaya yarıycak, neyi nerden bulurum, kim ve hangi firma ile çalışırsam bu telaşlı süreci kolayca aşmama yardımcı olur diyosanız evleniyorum yazı serisine bakmanızı tavsiye ederim.
Yazıma tabiki gelinlik modelleri ile başlıyorum. Bu senenin gelinlik modellerinde geçtiğimiz birkaç senedir modası olan dantel fazlası ile yer almakta, bununla beraber dikim ve kumaş kalitesine dikat edildiğinde ortaya harikalar çıkan taftadan düz modellerde mevcut. Kabarık yada balık modeli hangisini tercih ederseniz edin kullandığımız materyaller kaliteli olduğu sürece şahane bir gelin olacağızınızdan hiç süphem yok.
Gelinlik modellerinde bu sene göğüs ve omuz kısımlarını hareketlendiren detaylar mevcut, özellikle omuzları geniş olan bayanların omuz bölgelerini hareketlendirmeleri çok şık bir görüntü ortaya çıkarıyor.
Tercihlerini sadelikten yana kullanmak isteyen gelinlerde saç aksesuarları ile gelinliğine hareket katabilirler.
Tavsiye konusuna gelince özellikle gelin makyajlarında aşırıya kaçılmamasına, yokmuş gibi sade bir makyaj yapmaya özen gösterin lütfen zaten gelinlik ne kadar sade olursa olsun göz kamaştırıcı bir kıyafet birde üstüne koyu renklerde yada çok renkli makyaj yapıldığın da ortaya hiçde hoş olmayan görüntüler çıkabiliyor. Ayakkabı seçiminizde klasik modeller yerine farkı renklerde modeller tercih edebilirsiniz, pembeler, yeşiller hatta neon renklerle gelin ayakkabıları ile fark yaratabilirsiniz.
Benim gelinlik konusun da en çok beğendiğim modacıların başında Zuhair Murad geliyor, tarzı ve kullandığı dantel detayları gelinliği klasik bir görüntüden çıkarıyor.






























Şimdiden tüm evlenicek çifterimiz mutluluklar diliyorum, bir yastıkta...

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...