İstanbul lale festivali


Bilenler bilir lale İstanbul için Osmanlıdan günümüze gelen çok özel sembolik bir çiçektir. İstanbul'u anlatan her yerde, tanıtımlar da mutlaka lale sembolünü görürsünüz. İstanbul da yol kenarlarından, bahçelere, yeşil alanlara kadar heryerde lale görmek mümkün ancak her yıl Nisan ayın da İstanbul Belediyesi'nin Emirgan Korusun da yaptığı lale festivali bir başka. Bende dün bu şahane renkleriyle, mis gibi havasıyla bu festivali yaşamak için Emirgan'a gittim.

Emirgan korusu zaten İstanbul için nefes alınan ve şahane manzarası olan şehrin için de bir koru, ama bu festivalle birlikte tamamen bir cennet'e dönüşmüş. Heryer rengarenk, farklı kocaman motiflerle ekilmiş laleler, gök kuşağının renkleri, alabildiğince yeşillik, insanın huzur bulduğu, mutluluk hormonu'nun tavan yaptığı bir yer. Emirgan Korusun da sadece lale yok tabi, binbir çeşit bitki ve çiçek var. İstanbul'un diğer bir sembolü olan Erguvan ağaçlarıyla dolu heryer, binlerce adını bilmediğim ilk defa gördüğüm ağaçlar, kocaman bir biyolojik gölet, yapay şelale, oyun parkları, kocaman kuş kafesleri ve rengarenk kuşlar. Ayrıca bu devasa korunu için de 2 tane de köşk var, eskiler de binlerce hikaye barındıran bu köşkler şimdi restorant olarak hizmet veriyor. Peyzaj mimarisi bütün hünerlerini sergilemiş, piyanoların içine laleler yollar da bizi karşılıyo, bitkileri süper şekiller de biçmişler, insan kendini başka bir dünya da hissediyor.
Festival 30 Nisan'a kadar devam edecek, İstanbul da yaşayanlar ve bu tarihler de İstanbul'a gelecek olanlar mutlaka görmelisiniz...

You know, tulip is a very special symbolic flower for İstanbul which comes from Ottoman. You can see it every where of İstanbul and all the presentation of İstanbul. Possible to see it at waysides, gardens, all the green areas, but in every April there is a tulip carnival in Emirgan grove which is make from municipality of İstanbul. Yesterday I went to Emirgan to live this amazing carnival with the fresh air and amazing colors.
The grove of Emirgan is an amazing grove which is breathing and have super view of İstanbul but it becomes with this carnival a paradise. You can find colorful, different tulips, rainbow colors, potherbs, here is a place who find the peace. Emirgan grove isn't have just tulips ofsure, there is all sorts of plants and flowers. It has judas trees which is another symbol of İstanbul, thousands of trees which ı don't know the names, enormous biological pond, artifical waterfall, playpens, enormous birdcases and colorful birds. Also this huge grove has two historical pavilions, now this pavilions are performing  as a restourant which have thousands of story from old times. Landscape architecture set out it's all stall for this garden, tulips in the pianos welcome us on roads, I feel myself  like in another world.
The carnival will continue untill 30th of April, who lives in İstanbul and the person who will come in that time to İstanbul, you must see it...











































Marc by Marc Jacobs Bag / Çanta
Hunter Rain Boot / Yağmur Çizmesi
Mango Leather Jacket / Deri Mont
Stradivairus Denim Shirt and tight / Kot Gömlek ve Tayt
ZARA T-shirt
H&M Scarf / Şal

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...