Pijamasız çıkmam



Dünyanın en rahat, içinde huzur ile dolaştığın, bol, salaş, kendini özgür hissettiği kıyafeti: PİJAMAA.
Eskiden dedelemizin giydiği önden düğmeli, çizgili yada biyeli pijamaların bugünlerde günlük kıyafet olarak kullanılacağı kimin aklına gelirdi?  Günümüz modasın da rahat kıyafetler akımı artık aldı başını gidiyor, özellikle 2012 Kış koleksiyonların da gördüğümüz günlük ve gece kıyafetlerindeki çizgili pijama koleksiyonları hala etkisini gösteriyor, artık çok fazla takım olarak karşımıza çıkmasa da pijama gömleklerle bu etki hala sürmekte. Moda olan herşey gözümüze hoşmu görünüyor bilmiyorum ancak bu pijama gömleklerin kalem eteklerle veya bol desenli pantolonlarla kombinlendiğinde çok hoş gözüküyor. Baylar içinde, dar paça pantolan yada desenli şortlar ile süper kombinlen yakalayabilirsiniz. Sokaklarda henüz çok fazla görebildiğimiz moda değil ancak far yararmak isteyenler Dolce&Gabbana, Rachel Roy, Thakoon koleksiyonlarına bakmadan geçmeyin.




PUNK FOREVER

Çok sevgili modacıların geçtiğimiz 3 sezondur zımba ve deri detaylarla yavaş yavaş ruhumuza girmeleri ile  asıl niyetlerinin Punk'ı geri getirmek olduğunu anlamalıydık :). 2013-2014 sonbahar-Kış koleksiyonları ile bolca karşımıza çıkacak olan bu akımın modası asi ruhlular için bulunmaz nimet. 
Prog Rock ve Heavy metal!e karşı isyankar bir hareket olarak ortaya çıkan Punk kültürü, cesur yürekli moda severleri sokaklara çağırıyor.Rengarenk boyalı hatta havaya dikilmiş saçlar, abartılı gümüş ve siyah renklerde takılar, zincirli botlar, t-shirt üstüne zımbalı yelekler, yırtık çoraplar, deri herşey ve göz bölgesi koyu renklerle gölgelenmiş asi makyajlar. Koleksiyonlar sadece Punk barındırmıyor tabiki, günümüze entegre edilmiş, soft renkler ile kombinlenmiş parçalarla daha yumuşatılmış bir akım karşımızda. 

Pitti esti geçti...



Bayanların üstüne kurulmuş moda alışkanlıklarını unutturan, erkeğin gözünden modayı en iyi anlatan, moda ilahlarının cirit attığı, bayların kıyafetlerinin ağız açık izlendiği yer Pitti. Bu sene gidememiş olsam da online olarak takip ettim 4 gün boyunca. Gidenler bilir markaların yeni koleksiyonlarından çok Pitti merdivenlerine oturup, oraya gelen ziyaratçi, modacı, tasarımcıların kıyafetlerini izlemenin daha çok ilgi çektiğini. Sanırsınız ki dünyadaki bütün yakışıklı, şık, tarz sahibi erkekler orda... Ortamın da vermiş olduğu etkiyle insan kendini çok başka bir alemde hissede bilir Pitti de. Son birkaç senedir Pitti de gördüğüm kadarı ile moda işini Japonlar ellerine geçirmiş, kıyafetleri en tarz ve şık olan baylar çoğunlukla Japon kökenli, tabi İtalyanlar idol o ayrı :).

Kızılldan Plaj Şıklığına Destek :)




Sizde benim gibi valizde gereksiz yer tutan, kocaman, hantal, ıslandımı uzun süre kurumayan, hatta otellerin dağıttığı tek model plaj havlulardan sıkılmadınız mı? Bütün bunlardan tiril tiril pamuk ve keten kumuşları ile valizlerde yer tutmayan ve çok hafif olan, vücuttaki bütün suyu çabucak çeken ve çok kısa zaman da kuruyan Osmanlıdan günümüze kadar gelmiş peştemaller ile kurtula biliriz. Bu kadar sağlıklı, rahat ve şık olan peştemalleri nasıl daha da şık  hale getiririm diye düşünürken, kendi peştemallerimi süslemekle başladığım tasarımlarımlarımı bugün sizlerin huzuruna çıkarıyorum. %100 Pamuk ve Keten dokuma olan peştemaller süslemeleri ,işlemeleri,baskılı modelleri,rahatlığı ve şıklığı ile plajlarda fark yaratmanızı sağlayacak. Sipariş için tık tık.
Işığınız bol olsun...




Mücevher Çılgınlığı, Deli kızın çeğizi :)


Pırlantalar, safirler, yakutlar, zümrütler, bakmaya doyamadığımız, hepsine sahip olmak istediğimiz, dünyanın bize sunduğu en güzel varlıklar. Ben mücevherden hoşlanmam diyenimiz çok azdır heralde, varsa da onları hiç anlayabilmiş değilim. Gerdanının da ışıl ışıl parlayan, parmakları zarif hale getiren, bilekleri anlamlaştıran bu taşlar bir bayanı en çok mutlu eden şeylerdir.
Başlıbaşına güzelliğin sembolü olan bu değerli taşları tasarımcılar ve mücevher firmaları şahane tasarımlarla arzu nesnesi haline getirmeyi iyi başarıyorlar. Takıları ile abartı durmak istemeyen bayanlara da yeni moda tasarımcılar çok sade koleksiyonlar ortaya çıkarıp, mücevher kullanmam diyenleri bile tasarımları ile süslüyorlar.
Ben mücevheri fazlasıyla sevenlerdenim ancak yaşım itibari ile daha modern görünümlü takıları takmayı tercih ediyorum. Bu anlamda yaptığı mücevher tasarımlarına birde anlam yükleyen BEE GODDESS markasının yaratıcısı Ece Şirin'in  ürünleri benim için 1 numara. 
Son yıllarda pırlanta haricinde renkli taşlar da çok moda, özellikle bu taşların pırlantayla birleştiği tasarımları göz kamaştırıyor. Çok spor bir kıyafete bile takılacak çok şık tasarımlı mücevherler artık kolaylıkla bulunabiliyor. Bununla birlikte, hiçbir zaman vazgeçilmeyen şahşalı modeller de mücevher firmalarının vitrinlerini süslemeye devam ediyor. Özellikle son 1 yıldır gerdanlık tasarımlarında da hızlı bi değişim var, sadece boynun çevresini kaplayan modellerden çok göğüse kadar sarkan kolye modelleri ile çok sık karşılaşıyoruz. Bu modelin en iyi örneği de Anna Karenina filmin deki Channel imzalı çiçekli kolye muhteşem, insan bakmaya doyamıyor...

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...