gelecege ısık tut... bir sosyal sorumluluk projesi





Bugün sizi günlük telaşlarınız dan, moda dan biraz sıyırıp hayatın gerçeklerine bir defada başka bir gözden bakmanızı rica edicem ve güzel yürekli birkaç arkadaşın instagram üzerinden başlattıkları sosyal sorumluluk projelerinden bahsedicem. Geleceğe ışık tut instagram hesabından gerçekleştirilen proje ve amaç şöyle; Türkiye'nin her şehrinde, ilçesinde, köyünde durumları olmadığı halde eğitimlerine çok zor şartlarda devam eden çocuk ve gençlere yardım uzatmak. Kışın sert geçtiği, karın çok yoğun olduğu ve okullarına lastik ayakkabı ve montsuz yürüyerek giden çocuklara montlar, ayakkabılar, montlar göndermek, eğitimleri için gerekli olan materyalleri sağlamak, yatılı okullarda okuyanlara temel ihtiyaçlarını göndermek gibi. İlk aklınıza gelen şeyin bu yardım nasıl yapılıyor, yardımlar yerlerine ulaşıyor mu soruları olduğunu biliyorum. İşte bu projenin en güzel tarafı yardıma ihtiyacı olan çocukların okul müdürleri yada öğretmenleri ile yardım etmek isteyen güzel kalpli insanları aynı yerde buluşturuyor olması. Nasıl mı? gelecegeisiktut instagram hesabından ihtiyaç olan okulların gerekli olan ihtiyaç listeleri yazılarak resimler paylaşılıyor ve o okullardaki irtibata geçilecek müdür yada öğretmenleri etiketleniyor. Yardım etmek isteyen kişilerde ihtiyaca göre yardımları direk okullara yada o okullardaki öğretmenleri adına gönderiyorlar. Gönderilen malzemelere öğretmenlerin eline ulaştığında fotoğrafları çekiliyor ve gelecegeisiktut hesabından paylaşılıyor.Yani bu projeyi başlatan süper kızlar sadece iyilik yapılmasına,  harika yürekli çocukları biraz olsun mutlu etmeye vesile oluyorlar.
Ne gönderebilirim, nasıl yardımcı olabilirim ki demeyin inanın çoğu okulun ve öğrencini aklınıza gelebilecek en ufak şeylere bile ihtiyaçları var, sizlerde bir köşesinden tutmak ister ve bu güzel yürekleri mutlu etmek isterseniz gelecegeisiktut hesabını instagramdan takip edin ve elinizden geldiğince bu çocukların eğitimlerini gerçekleştire bilmeleri için katkıda bulunun...





trend çanları çalıyor: yumuşacık kadifeler


Kış aylarının gelmesiyle kalın kumaşlı kıyafetler dolaplarımız da ki en güzel yerlerini aldılar. Uzun yıllardır modası geçmeyen kadifeler eski popülaritesini son birkaç yılda oldukça kaybetmişti, ta ki bu kışa kadar.

japon etkisi


Kimono dedik, japon çiçekleri dedik ancak artık Asya'nın her şeyi moda olur hale geldi. Bu yılki moda haftalarında hem tasarımcıların koleksiyonların da hemde davetlilerin kıyafetlerinde en çok dikkat çeken ortak nokta Japon esintili kıyafetler oldu.

Melbourne Cup Carnival 2014


Avustralya'nın en büyük spor etkinliği olan ve 154. düzenlenen  Melbourne Cup Carnival geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Dünyanın konuştuğu en büyük spor etkinliğinden olan Merbourne Cup bu özelliğini yarışlardan çok moda haftalarını andıran davetlerinden alıyor.

2015 ilkbahar/yaz desen çılgınlığı




2015 yazı desen modasında bu zaman kadar gelmiş geçmiş tüm yılları geride bırakıyor ve bizleri desen çılgınlığıyla boğuyor. Çiçek, pop art, grafik, zikzak, tropikal, renk kolajları, damask, çizgiler, hayvan,mitolojik, deniz altı, kısacası her şeyin deseni moda olacak önümüzdeki yaz.

oversized paltolar nasıl giyilir?


Kış aylarında gardropların gözdesi paltoların ve montların zamanı geldi. Soğuk havaların kurtarıcısı ve tek parça ile şıklığın anahtarı paltolar bu yıl da oversized modelleri ile popülerliğini koruyor. Birkaç beden büyük görüntüleri ile çoğu kişiye kaba gelse de, trend ve şık gözükmek isteyen hanımların mutlaka dolaplarında yer vermeleri gereken modellerden oluyor. Bu tarz kabanları giyerken en çok dikkat etmeniz gereken detay ise içine giyeceğiniz günlük kıyafetlerinizin oversized form ile uyumlu olması. Bu formu en kolay skinny diye adlandırabileceğimiz dar kesimli parçalar ile sağlayabilirsiniz. 
Nasıl mı?

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...