Chambray Çılgınlığı



Denim sevmeyen var mı? Evet diye bir ses gelmiyor... Yıllardır hayatımız da olan, rahatlığın  ve hatta özgürlüğün bile sembolü olmuş jeanler, denim gömlekler, etekler kısacası her şey, bu kadar sevmemize rağmen kumaşının yapısı gereği kalın olmasından  yaz ayların da çok da tercih edilen parçalar olamıyorlar maalesef. Kombinlenmesi o kadar kolay ve rahat parçalarki terleye terleye giyenlerimiz de yok değil tabi. Artık bu işkenceye chambray kumaşlar ile son veriliyor. Görüntü olarak tamamen denim'i andıran, hatta denim duran ancak çok daha ince ve hafif kumaşla yapılmış denim koleksiyonları birkaç sezondur rafları aldı. Etkelerden, elbiselere, jump suitlerden, ceketlere kadar her şeyi yapmışlar. Chambray parçalar sadece bayan koleksiyonların da yok tabi, baylar için de süper koleksiyonlar oluşturulmuş.

Jump Suits



Kaç sezondur kendime direnip almadığım ancak sanırım bu sezon dayanamayacağım bir kıyafet var sırada, Jump Suits. Tulumları oldum olası sevmişimdir ancak birkaç sezondur her mağaza da olmasından ve birbirine çok benzer olmalarından ötürü tercih etmiyordum. Taki bu sezona kadar, markaların birçok rengi bir arada kullandıkları ve patlak renkli Jump Suitsler oldukça ilgimi çekiyor. En güzel özelliği de kombin derdi olmaması. Şık bir stiletto ve portföy ile sokakların tozunu arttıra bilirsiniz. Dar paça veya bol paça olan modelleri mevcut ve bu iki farklı paça özelliği kıyafeti bambaşka bir boyuta getiriyor. Ben bol paçalı modellere biraz daha yakınım ve sonbahar sezonu için arayışlarıma başladım bile, bulabilirsem sarı renk favorim. Soğuk havalar da üzerlerine bir blazer ile çok şık bir kombin yakalayabilirim.Ayrıca günlük kullanım haricin de, davetler ve gece eğlenceleriniz de rahatlıklar kullanabilceğiniz modeller.

Cut Out Girls



2009 yılından bugün'e kadar artarak gelen yeni dekolte trend'i; Cut Out. Diğer adı ile kıyafetlere sanki makas atılmış  gibi ufak pencerelerin ardından çıkan şıklık modası. Ben bu modanın Mayokinilerin hayatımıza girmesinden sonra ortaya çıktığını düşünüyorum. Plajlar da mayokiniler ile bel bölgesinin göz önüne çıkması sonucun da ne kadar sexy bir şıklığın  ortaya çıktığını gören modacılar bu fikri kıyafetlerde de kullanmaya başladılar. Bacak, göğüs yada sırt dekolteleri ile kıyafetleri daha şık ve sexy hale getirmekten sıkılanlara alternatif bir dekolte modası da denilebilir.

Tropicanaaa


Yaz herşeyiyle güzel. Renkler, çiçekler, böcekler, deniz, kum, güneş. İnsanın içini ısıtan, mutluluk veren bu mevsim de kıyafetlerimiz de renklenir, cıvıl cıvıl olur. Ancak bu yaz başka yaz. Çiçek desenler, neon renkler, hayvan figürleri derken kendimizi tropikal çılgınlığının için de bulduk. Bu modaya Hawai stili diyenlerle de var. Adı ne olursa olsun yazı ve tatili anımsatan kıyafetler göz kamaştırıcı. Bu etkiyi sadece kıyafetler de değil, bikini-mayodan, aksesuar'a, gözlüklerden, ayakkabılar'a kadar herşey de görebiliyoruz, hatta makyaj stillerin de bile. Nereye bakarsak, çiçekler, tropikal meyveler, amozon ormanları görüntüsü ve tropik hayvanlar, boyunlarımız da bir Hawai çelenkleri eksik :). Podyumlar bu çılgınlıka dolup taşarken bizde bu

Back to the 50's


Dünyanın en ses getiren, 2. dünya savaşından sonra değişimin hızlı bir şekilde hissedildiği moda akımıdır 50ler. Bu akımın baş rol oyuncuları kabarık etekler ve belden kemerli kısa elbiseler benim de bayıldıklarımdır. Bu akımı bu kadar seven biri olarak bu sene Dior un koleksiyonunu görünce kendimden geçtim tabi. O çiçekli, kabarık ve cepli eteklerin üstüne ipek bluzlarla yapmış oldukları kombinler harika. 50'lerin ruhunu hissettiren renkler ve çiçek detayları koleksiyonda fazlası ile yer almış. Ülkemiz de böyle güçlü akımların etkilerini sokak

High Glam



Tüm zamanların en gösterişli ikilisi, siyah ve dore bu yaz ve önümündeki kış sezonun da yeniden şıklık sebebi olacak. Zenginliği çağrıştıran altın ve tonları ile  asaletin rengi siyah  kıyafetler de baraya geldiğinde  en sade kıyafeti bile zengin ve şık göstermeye yetiyor.

Kızıllötesi Vatan Hafta Sonu ekinde




Herkese merhaba,

Geçtiğimiz hafta Vatan Haftasonu Ekin de Kızıllötesi Ayşe Kucuroğlu tarafından kaleme alındı.Kızıllötesini anlatan süper bir yazı olmuş, markamın ürünlerini kullanan ve beğenisi sonucunda kaleme alan Ayşe hanıma teşekkürlerimi iletirim.


Paris Couture Moda Haftası 2013

Evet bir Paris Moda haftası ile daha karşı karşıyayız. Tasarımcıların koleksiyonlarılamı yoksa davetlilerin tarzlarıylamı ilgilenicez bilemedim ancak bu mod haftasında bildiğim tek birşey var oda Maison Valentino'nun kullandığı kumaşlarda bütün tasarımcıları geride bıraktığı. Çiçekli, desenli, hatta 3d kumaşlar bile kullanılmış koleksiyonda. Ben kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum ve sırayı Kıyamet teması ile müthiş bir görsel şölen hazırlayan Channel'e bırakıyorum.


Tasarımlarının teması kıyamet olunca defile atmosferide ona göre uyarlanmış ve afetler sonrası geride kalmış bir tiyatro salonuyla karşımıza çıktı. The Old World and The New World detayı kıyafetlerden, dekora kadar heryerde davetlilere hissettirilmiş. Koleksiyonun büyük bir bölümünü her zamanki gibi tüvit ceketler kaplıyor. bu yıl da vitrinler de bu ceketleri bol bol göreceğiz.
Ve Zuhahir Murad, gece kıyafetlerinin efendisi. Yine döktürmüş, desenli elbiseleri bu koleksiyonda da fazlası ile görebiliyoruz. Anlıycağınız düz kumaştan gece elbiselerine artık son. Özelliklede bütün tasarımcıların koleksiyonlarına koydukları cepli gece elbiseleri son derece şık.Sözü fazla uzatmak istemiyorum ve hepinizin iç geçireceği koleksiyonlarla sizi baş başa bırakıyorum...


 VALENTINO

Yazın vazgeçilmezi şortlar

Daha önceki yazılarımı okuyanlar bilir benim için giydiğim kıyafetin şıklığı kadar rahatlığı da önemlidir. Yazlık kıyafetlerde  bunu en rahat şortlu kombinlerle yakalayabiliyorum. Salaş bir t-shirt, gömlek altına giyilecek stiletto veya herhangi bir topuklu ayakkabı ile veya çok sıcak olmayan günler de,yaz akşamların da veya bir davet de  blazerlar  ile kombinlerseniz süper bir şıklık yakalaya bilirsiniz.
Şortlarda bu sezon her zevke uygun alternatif var. Uzun şortlar, yüksel bel kot şortlar, desenli şortlar, tril tril bol şortlar...  Seçenekler sonsuz, siz kendinize en uygun olanlarını seçip, rahatlık ile şıklığı bir arada yakalaya bilirsiniz. Uzun kolyeler, armparty bilekliklerle şıklığınızı tamamlandırabilirsiniz,üstüne birde kızıllötesi şapkalarından taktınızmı, varmı sizden güzeli...;)

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...